Detský lyžiarsky klub

Opäť úspešná sezóna SKI KLUBU Kremnica

13.06.2018 11:44

SKI KLUB Kremnica má za sebou najúspešnejšiu sezónu vo svojej histórii. Ukončili ju 25. marca Medzinárodnými pretekmi predžiactva o Goralský klobúčik v Zuberci, kde sa zúčastnili pretekári z Ukrajiny, Poľska, Česka, ale aj z Anglicka.

 

V predžiackej kategórii zožal SKI KLUB úspech v Slovenskom pohári Rossignol Cup, kde sa umiestnil na výbornom 8. mieste zo 46 klubov z celého Slovenska. V Slovenskom pohári Rossignol Cup sa tento rok zúčastňovalo priemerne 14 detí z klubu. Túto sezónu sa najlepšie umiestnili Erik Ciglan (2., 3.a 4. miesto), Samuel Prokša (4. miesto, 2x 6. miesto), Hana Volková (8. miesto, 9. miesto a 11. miesto) a Tereza Krížová (15. miesto, 19. miesto a 21. miesto), čo sú tri najlepšie umiestnenia z celkovo ôsmich kôl pohára obrovského slalomu. V celoslovenskom hodnotení Slovenského pohára sa umiestnil Erik Ciglan na piatom mieste a Samko Prokša na siedmom mieste. V žiackej kategórii do 12 rokov Respect CUP bodovali najmä Laura Volková (2 x 8. miesto a 10. miesto), Tomáš Adamský (14. miesto, 16 miesto a 19. miesto)  a Anna-Mária Antonyová v slalome a obrovskom slalome.

Najskúsenejšia pretekárka SKI KLUBU, 16-ročná juniorka Monika Ertlová, dosiahla úspech aj na Zimných olympijských hrách mládeže v Chamonix vo Francúzsku, kde sa umiestnila na 18. mieste OL. Na Majstrovstvách v Poľsku sa umiestnila na krásnom 6. mieste v kombinácii.

V kategórii Super baby (6-ročné deti) získali výborné umiestnenia Juraj Cinkanič, Lilien Andrášiová, Peter Dvorščák.

Klub sa aktívne zapojil aj do oblastnej ligy, kde obsadil druhé miesto. V lige dominovala Hanka Volková so štyrmi prvými miestami. Najúspešnejší z chlapcov bol Samko Prokša s tromi prvými miestami. V lige ďalej získali pódiové umiestnenia Erik Ciglan, Laura Volková, Tomáš Adamský, Juraj Cinkanič, Terezka Krížová. Do šiesteho miesta ďalej z Kremničanov Jakub Cinkanič, Lukáš Husár, Peter Dvorščák, Lilien Andrášiová, Adriana Považanová, Tadeáš Kanala a Jakub Janda.

Po 72 dňoch na snehu čaká deti zo SKI KLUBU Kremnica krátky oddych, po ktorom od 15. apríla nasleduje letná suchá príprava.

SKI KLUB Kremnica momentálne navštevuje 38 detí, z toho 14 sa zúčastňuje Slovenského pohára a okolo 20 Oblastnej ligy. 10. februára preteky organizoval aj SKI KLUB na Krahuliach.

Poďakovanie v tejto sezóne patrí mestu Kremnica, obci Krahule, SKI Krahule JUH, Skalka Aréna, trénerom, inštruktorom, rodičom a hlavne pretekárom.

 

Veronika Chrienová

Redakcia Kremnických novín

Kontakt

SKI KLUB Kremnica Štefánikovo námestie 17/8
96701 Kremnica
+421 904 846255
SPÁJAJÚ NÁS SPOLOČNÉ ZÁŽITKY
 

Podporili nás :

     

 

Ďakujeme